Sådan konfigureres online madbestilling til restauranter i WordPress

Vil du oprette online madbestilling til din restaurant? Uanset om det er en splinterny satsning, eller om du har betjent kunder personligt i årevis, kan levering af mad levering hjælpe med at øge din fortjeneste.


Opsætning af en online fødevarebestillingstjeneste kan lyde for teknisk. Den gode nyhed er, at det er ganske let at konfigurere.


I denne vejledning vil vi dele, hvordan du opsætter online madbestilling til restauranter, der bruger WordPress, trin for trin.


Opsætning af online madbestilling til restauranter


Hvad du har brug for for at oprette online madbestilling


Du har brug for et websted for at oprette online madbestilling til din restaurant.


Hvis du ikke har et websted endnu, skal du ikke bekymre dig. Du kan nemt starte et websted ved hjælp af WordPress, som er den bedste webstedsbygger i verden brugt af millioner af små virksomheder.


Oprettelse af et websted vil heller ikke spise for meget i din fortjenstmargen. Bluehost, en af ​​WordPress's anbefalede hostingudbydere, tilbyder vores læsere en hel del.


Grundlæggende kan du få et gratis domænenavn, gratis SSL og en rabat på 60% på webhosting.


→ Klik her for at få denne eksklusive Bluehost-deal ←


Fraskrivelse af gennemsigtighed: WPBeginner-indhold er læserstøttet, hvilket betyder, at hvis du klikker på nogle af linkene i dette indlæg, kan vi muligvis tjene et lille henvisningsgebyr. Vær opmærksom på, at vi kun anbefaler produkter, som vi bruger selv og / eller tror, ​​vil tilføre vores læsere værdi. Se hvordan WPBeginner finansieres for flere detaljer.


Der er masser af fantastiske WordPress-temaer til restauranter tilgængelige. Et tema er som en skabelon til dit websted. At vælge en god vil hjælpe dit websted med at se professionelt og hæderligt ud, og tilskynde kunder til at bestille fra dig.


Hvis du har brug for hjælp til at oprette dit websted, skal du se på vores omfattende trin for trin-guide til, hvordan du starter et websted.


Tilføjelse af online madbestilling til dit websted


Når du har oprettet dit WordPress-websted, kan du nemt tilføje en online formular, så kunderne kan bestille mad.


Nu er der flere måder at gøre dette med WordPress.


Den nemmeste måde at gøre dette på er imidlertid at bruge WPForms. Det er den bedste WordPress-formularbygger og giver dig mulighed for nemt at oprette online-formularer på dit websted (ingen kodning kræves).


Først skal du installere og aktivere WPForms plugin. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du gør det, kan du se vores fulde instruktioner om, hvordan du installerer et WordPress-plugin.


Efter aktivering skal du besøge WPForms »Indstillinger side for at indtaste din licensnøgle. Du kan finde disse oplysninger under din konto på WPForms websted.


Indtast din licensnøgle til WPForms


Derefter vil du installere tilføjelsen 'Form Templates Pack' for at gøre det så let som muligt at oprette din form. Bemærk, at du har brug for 'Pro' niveauet for WPForms for at bruge denne skabelon.


Gå til til at installere addon WPForms »Addons. Rul ned for at finde 'Form Templates Pack Addon' og klik derefter på 'Install Addon' under det.


Tilføjelsen 'Form Templates Pack' til WPForms


Gå derefter til WPForms »Tilføj nyt side i dit WordPress-betjeningspanel for at oprette din online formular til bestilling af mad.


Oprettelse af en ny form ved hjælp af WPForms


Indtast et navn til din formular. Du kan kalde det, hvad der giver mening for dig. Kunder kan ikke se denne titel, medmindre du vil have dem til det.


Navngiv din online madbestillingsformular


Derefter skal du rulle ned på skærmen til afsnittet "Yderligere skabeloner" og vælge "Takeout Order Form". Der er ganske mange skabeloner, så du kan søge efter det.


Find og vælg skabelonen 'Bestillingsformular til afhentning'


Klik på skabelonen, så oprettes din formular automatisk for dig.


Den nyoprettede afhentningsformular med afhentning med standardfelter


Som du kan se, er denne formular designet til pizza-take-out. Du kan dog ændre det på enhver måde, du ønsker. Klik på et felt (en del af formularen) for at redigere det.


Vi redigerer feltet 'Hvilken type pizza vil du gerne?' Øverst i formen.


Redigering af et formularfelt i WPForms


Du kan ændre etiketten for feltet. Dette er spørgsmålet eller spørgsmålet, som kunden skal svare på. Du kan også ændre valgene og fjerne eller tilføje dem ved hjælp af knapperne (+) og (-).


Ændring af etiketten og indstillingerne for et felt


Du kan også tilføje flere felter til din form. For eksempel vil du sandsynligvis tilføje et felt, så kunderne kan specificere, hvornår de vil have deres levering.


For at tilføje et felt skal du klikke på fanen 'Tilføj felter' i venstre side af din skærm. Rul ned til sektionen 'Fancy Fields' og find feltet 'Date / Time'.


Træk og slip dette felt, hvor du vil have det på din form.


Tilføjelse af et dato / tid-felt til WPForms


Som tidligere kan du klikke på feltet for at redigere det. Du ønsker sandsynligvis at ændre etiketten. Hvis du kun accepterer leveringsordrer fra samme dag, vil du også ændre 'Format' til 'Tid'.


Ændring af dato / tid-felt, så det kun viser tid


I valgmulighederne 'Avanceret' for feltet kan du vælge at ændre de tilbudte intervaller. Indstillingerne er 15 minutter, 30 minutter eller 1 time.


Det er en god ide at gøre feltet 'Adresse' til din form obligatorisk. Ved at indstille et felt som "Krævet" forhindrer du kunden i at indsende formularen, indtil de udfylder den.


Klik bare på feltet 'Adresse' for at redigere det, og marker derefter afkrydsningsfeltet 'Påkrævet' i venstre side af skærmen.


At gøre adressen til et krævet felt på din formular


Når du er færdig med at oprette din formular, skal du klikke på 'Gem' øverst på skærmen, før du går videre til næste trin.


Gem din online bestillingsformular til mad


Opsætning af underretninger til din formular til bestilling af mad


Du skal sørge for, at ordrer kommer til de rigtige mennesker. WPForms sender automatisk en e-mail til administratoren for dit websted, men det er måske ikke det sted, hvor du vil have ordrer til.


Klik på fanen 'Indstillinger' i venstre side af din skærm. Klik på 'Meddelelser', så ser du standardmeddelelsen til højre.


Visning af underretninger til din online formular til madbestilling


Det kan være nødvendigt at ændre 'Send til e-mail-adresse', så den er forskellig fra din webstedsadministrators e-mail. Du kan blot slette {admin_email} og indtast en eller flere e-mail-adresser her. Sørg for at adskille flere e-mail-adresser med et komma.


Indtast de e-mail-adresser, du vil have formularen til at blive sendt til, adskilt med kommaer


Du ønsker måske også at ændre emnelinjen, så dine ordrer ikke alle har det nøjagtige samme emne. Du kan nemt inkludere kundens navn på emnelinjen vha. Smart tags.


Bare klik på 'Smart tags' og rulle ned til 'Navn'. Klik på det, og WPForms indsætter den korrekte kode til den i din emnelinje. I dette tilfælde er det {field_id="3"}.


Skift emnelinjen for din meddelelse


Når du er tilfreds med underretningen, skal du klikke på 'Gem' øverst på skærmen.


Tip: WPForms gemmer formularposter i WordPress-databasen, så du skal ikke bekymre dig, hvis du ved en fejltagelse sletter en ordre fra din e-mail-indbakke. Gå til for at se alle ordrer WPForms »Indlæg i dit betjeningspanel. Klik på navnet på din formular for at se ordrer.


Du vil sandsynligvis også oprette en e-mail-anmeldelse til dine kunder. Du kan gøre dette ved at klikke på knappen 'Tilføj ny anmeldelse'.


Klik på knappen 'Tilføj ny anmeldelse' for at oprette en ny anmeldelse


Du bliver bedt om at indtaste et navn til underretningen. Du kan bruge det, der giver mening for dig her. Kunden kan ikke se det.


Indtastning af et navn på den meddelelse, der sendes til kunden


For at sende e-mailen til kunden skal du slette {admin_email} fra feltet 'Send til e-mail-adresse' og brug 'Vis smarte mærker' til at vælge feltet 'E-mail'.


Opsætning af kundekvittering, så den bliver sendt til kunden


Dernæst ønsker du at ændre emnelinjen for e-mail og dine detaljer. Skriv blot hvad du vil bruge her.


Rediger det navn og e-mail-adresse, som kunderne vil se på dine e-mails


Du ønsker måske også at redigere den e-mail, som kunden modtager. Som standard er det eneste, de viser, de oplysninger, de indtastede. Du kan tilføje en meddelelse som denne:


Redigering af teksten på den e-mail, som dine kunder vil modtage


Når du er tilfreds med kundemeddelelsen, skal du klikke på 'Gem' øverst på skærmen.


Tip: For at komme tilbage til den første meddelelse, du redigerede, skal du bare rulle ned.


Redigering af den bekræftelsesmeddelelse, som din kunde ser


Når din kunde udfylder formularen, vil WPForms vise dem en besked for at bekræfte, at formularen blev sendt.


Du kan redigere denne meddelelse ved at gå til Indstillinger »Bekræftelser. Skriv blot den meddelelse, du vil have, i boksen. Du kan endda bruge den visuelle editor til at formatere denne meddelelse.


Oprettelse af en bekræftelsesmeddelelse, som din kunde vil se efter indsendelse af formularen


Du kan også vælge at ændre 'Bekræftelsestype' og sende kunden til en takkeside, hvis du vil.


Betaling via din madbestillingsformular


Standard take-out formularen er ikke konfigureret til betalinger. Det er fint, hvis du kun accepterer kontanter ved levering. I nogle situationer foretrækker du dog at tage online betaling på forhånd fra kunden.


Hvis du vil tage betalinger, skal du opsætte din formular med specielle felter, der kan beregne, hvor meget kunden skylder. Du bliver også nødt til at integrere din formular med en betalingsprocessor som PayPal.


Gå først til fanen 'Felter' for at ændre din form selv. Klik på 'Tilføj felter' og rulle ned til afsnittet 'Betalingsfelter'. Erstat alle dine felter, der viser priser med et af 'Varer'-felterne.


De forskellige betalingsfelter tilgængelige i WPForms


På vores formular har vi fjernet det originale felt "Hvor mange mennesker er måltiderne til?", Som vi brugte. Vi har erstattet det med betalingsfeltet 'Flere varer'.


Føjelse af et betalingsfelt til flere elementer til din form


Når du bruger betalingsfelter på din formular, skal du sørge for, at du også inkluderer et 'Total' -felt. Dette er, så din formular kan vise kunden det samlede beløb, de betaler.


Igen skal du blot trække og slippe feltet 'Total' fra 'Betalingsfelter' til det sted, hvor du vil have det på din form.


Føjning af feltet 'Total' til din ordreformular


Sørg for at gemme din formular, når du har foretaget ændringer.


Dernæst skal du vælge en betalingsprocessor, der skal bruges med din formular. WPForms integreres problemfrit med PayPal og Stripe. Hvis du vil tilføje en af ​​disse, skal du gå til WPForms »Addons i dit WordPress-dashboard.


Vi vil bruge 'PayPal Standard Addon' til vores form. Find det, og klik på knappen "Installer tilføjelse".


Installation af PayPal-tilføjelsen til WPForms


Gå nu tilbage til formularen til madbestilling, under WPForms »Alle formularer.


Klik på fanen 'Betalinger' på din form og vælg den betalingsintegration, du vil bruge.


Vælg betalingstjeneste (r) for at integrere med din form


Sørg for at markere afkrydsningsfeltet "Aktivér PayPal Standard-betalinger" for at aktivere denne funktion til din formular.


Dernæst skal du indtaste den PayPal-e-mail-adresse, du bruger til din restaurant. Lad 'Mode' være indstillet til 'Production and' Payment Type 'indstillet til' Products and Services '.


Siden PayPal-indstillinger for din formular


Du kan ændre 'Forsendelse' til 'Må ikke anmode om en adresse', hvis du vil, da kunden allerede har udfyldt sin adresse på ordreskemaet.


Klik på 'Gem' øverst på skærmen.


Din formular vil nu automatisk omdirigere kunder til PayPal, når de har sendt deres ordre.


Tilføjelse af online-formular til bestilling af mad til dit websted


Endelig skal du tilføje den formular, du har oprettet til dit websted.


Først skal du vælge en eksisterende side eller oprette en ny side til formularen, der skal vises. Gå til for at oprette en side Sider »Tilføj nyt i dit WordPress-dashboard.


Giv din side en titel. Klik på (+) tegnet for at oprette en ny blok. Vælg "WPForms" -blokken fra afsnittet "Widgets", eller skriv "WPForms" i søgefeltet.


Føj din online ordreskema til en side på dit websted


Derefter skal du vælge din formular på rullelisten.


Valg af din online ordreskema fra rullelisten WPForms


Det føjes derefter automatisk til din side. Du skal blot offentliggøre (eller opdatere) din side for at placere formularen live på dit websted.


Vi anbefaler, at du tester din formular for at sikre, at den fungerer som forventet. Kontroller, at du modtager e-mail-meddelelsen. Hvis ikke, følg vores instruktioner for at løse WordPress, der ikke sender e-mail-problemet.


Vi håber, at denne artikel hjalp dig med at lære, hvordan du indstiller online madbestilling til restauranter. Du er måske også interesseret i vores artikel om, hvordan du opretter en forretnings-e-mail, og hvordan du får et virtuelt forretningsnummer til dit websted.


Hvis du kunne lide denne artikel, så tilmeld dig vores YouTube-kanal til WordPress-videotutorials. Du kan også finde os på Twitter og Facebook.